The 99 Best Movies

Forum Cinema Paradiso


 

Monday, April 17, 2017

Белка и волшебные скорлупки / Veverka a kouzelná mušle. 1988.

Veverka a kouzelna musle / Белка и волшебные скорлупки.
Старый и добрый чехословацкий фильм-сказка о детских мечта об идеальном мире - после смерти дедушки маленькая Кэти с помощью магической раковины моделирует жизнь своей семьи на берегу моря...
Dětský film o snech a touhách těch nejmenších, který je přímým pokračováním snímku Nefňukej, Veverko! Zatímco v prvním filmu se Kačenka musela vyrovnat s narozením dvou bratříčků, tentokrát ji čeká zkušenost mnohem smutnější. Její milovaný děda, který měl ze všech dospělých nejvíce pochopení pro její snění a hry, umřel. Pomáhají jí v tom nejen vzpomínky na dědu a hry, které spolu hráli na potoce, jak běhali po louce a zdravili jaro nebo hráli Člověče nezlob se, ale také sny o tom, že žije na břehu moře a má kouzelnou mušli, která jí splní všechna přání, ale nesmí být sobecká, marnivá a zlá, jinak přijde o svou krásu. A tak se Kačenka střídavě ocitá u moře, kde jí kouzelné mušle přičaruje nejen dlouhé vlasy a kamarády, s nimiž si může u moře hrát, ale také oživí v písku nakreslená zvířata, od moře se vrací ke vzpomínkám na chvíle, kdy k nim děda přijel naposledy. Jak šli tenkrát k vodopádům chytat pstruhy, jak našli mládě puštíka, které vypadlo z hnízda a vzali ho domů s tím, že ho vychovají v kleci na půdě. Do těchto radostných okamžiků se sice na krátko, přesto však stále neodbytněji vkrádá smutná skutečnost.
Режиссёр: Věra Plívová-Šimková.
В роляж: Veronika Freimanová, Marie Rosůlková, Jiří Schmitzer, Helena Vitovská, Lubor Tokoš, Jan Kalous, Libuše Havelková, Tereza Vokurková.
Чехословакия, 1988.
Язык: чешский, без перевода.
Download Белка и волшебные скорлупки / Veverka a kouzelná mušle.
Veverka a kouzelna musle / Белка и волшебные скорлупки.
Белка и волшебные скорлупки / Veverka a kouzelná mušle. 1988.

No comments:

Post a Comment